top of page
  • Montserrat Fons, Rosa Gil i Mireia Pérez-Peitx

I ja en van 100!


Aquesta entrada és la número 100 que es publica i un número tan rodó fa goig de celebrar!

Per celebrar-ho hem pensat que potser us agradaria fer una mica el tafaner i descobrir algunes coses més del funcionament d’aquest blog

Voleu saber d’on va sorgir la idea de iniciar-lo?

Feia anys que barrinàvem trobar alguna manera de comunicar a la comunitat educativa les reflexions que es generen a les reunions del nostre equip Aprendre a llegir i escriure de l’ICE de la UAB. Va ser a la tercera de les trobades bianuals que organitza el grup, el 2016, la titulada: Mireu què hem fet! Conversar, llegir i escriure amb els infants a l'Educació Infantil i al Cicle Inicial, que la conferència inaugural de Lino Barrio ens va fer adonar de la quantitat de recursos disponibles que hi ha a la xarxa però que pocs n’hi ha que aportin reflexió sobre com els infants aprenen.

Sabeu com es gestiona el blog?

Els membres de l’equip de l’ICE, en les seves trobades mensuals, debaten els possibles posts a publicar, allà és també on s’aporten idees per a les noves trobades. Tothom qui vol s’ofereix a escriure una proposta que després es revisada i comentada per les coordinadores de l’equip, la Montserrat i la Rosa, establint un procés de revisió i reescriptura que enriqueix i deixa polit el post. A més a més, una persona del grup, la Mireia Pérez, s’encarrega de la part tècnica del blog, perquè faci goig i perquè cada dilluns aparegui, sens falta, un nou post. Com podeu imaginar, aquesta tasca no sempre és fàcil i, a vegades, la Mireia pateix força si no hi ha entrades noves al rebost.

Que com ens ho fem per mantenir la il·lusió i la constància de publicar cada setmana?

Doncs ens empeny la voluntat d’arribar a més mestres. Vam començar amb 30 per allò dels amics i coneguts, i ara ja arribem a més de 250 lectores. Això ens esperona, perquè creiem que la publicació setmanal és una bona manera d’anar fent extensible un conjunt d’experiències i de reflexions fonamentades en les bases de l’ensenyament- aprenentatge socioconstructivista del llenguatge escrit, vetllant sempre pel benestar dels infants i dels docents.

Voleu saber quins són els posts més llegits fins ara?

Les estadístiques ens diuen que aquest darrer curs 2019-20, les entrades que han estat més consultades són: El nom en lletra de pal i la lletra lligada, Cartes que curen i Quan(t) corregir.

Que per què aquestes publicacions del blog criden més l’atenció?

Doncs, en el cas de les entrades sobre el tipus de la lletra i sobre la correcció, possiblement es deu al fet que aquests temes són nuclis candents de debat al voltant de l’ensenyament i aprenentatge de la lectura i escriptura. Sovint, als centres, conviuen idees contradictòries sobre aquests temes i força desorientació, i en aquest sentit, revisitar repensar les pròpies creences comporta canvi i que emergeixin els dubtes i la necessitat de consultar altres veus.

L’entrada sobre les cartes que curen creiem que respon a una necessitat de resposta emocional davant d’una situació tan desbordant com la que estem vivint actualment.

Teniu interès a conèixer les dates a què hem hagut d’ajornat les properes jornades, oi?

Les d’aquest any -organització bianual- s’havien de celebrar el proper 9 de maig, però l’equip ja treballa en la reprogramació. Estigueu ben atentes al blog perquè les anunciarem per aquí!

Salut i lectura. I llarga vida al blog!

Entradas relacionadas

Ver todo
bottom of page