• Montserrat Fons i Rosa Gil

Quins llibres, quins textos i quines converses, per aprendre a llegir i escriure?

La comunicació mediatitzada a través de les pantalles és imperfecta i incompleta. És com una conversa a mitges però, malgrat tot, l’equip ICE “Aprendre a llegir i a escriure”, responsable d’aquest blog, ens hem decidit a tirar endavant de manera virtual la trobada que el curs passat no vam poder fer a causa del confinament tan inesperat de la COVID.


És la V trobada i l'anunciem amb bombo i platerets perquè l’esperit que hi ha al darrera supera qualsevol inclemència. El leitmotiv que ens convoca és repensar quins materials són els més apropiats per crear un ambient de cultura escrita a l’aula i a l’escola? Ens hi acostarem des de la veu dels experts en literatura infantil i en l’aprenentatge de la lectura i l’escriptura i des de les experiències viscudes i reflexionades.Per això trobareu en el programa dos tipus de sessions: els tallers i les converses.


Per una banda, oferim 8 tallers diferents, perquè cada participant pugui escollir el que més li agradi i li convingui. El format taller té un número reduït d’assistents perquè permeti viure, reflexionar i debatre de manera fluïda i directa les inquietuds dels participants.


Per l’altra banda, farem 3 converses a duo, de mitja hora cada una, perquè ens ajudin a desentrellar: quins textos? quins llibres? i quines converses? per aprendre a llegir i escriure. Aquestes converses es tancaran amb una conversa de converses final que ens faciliti un estat de la qüestió per seguir avançant.


Com en les quatre trobades anteriors, sabem que no hi ha respostes simples, ni úniques a preguntes complexes. Però també pensem que els professionals que es plantegen preguntes sempre avancen. El nostre desig és que aquesta nova trobada doni respostes a algunes de les preguntes plantejades i, com sempre, n’impulsi de noves.


Enllaç inscripció

Entradas relacionadas

Ver todo

2017-2020 Aprendre a llegir i a escriure

- Equip ICE de la UAB-

RSS Feed
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now