top of page
  • Mireia Pérez Peitx

He fet això

Racó de Llum i color. A l’aula hi ha diferents propostes. Una consta del següent material: taula, tamborets, llum ultra violeta, fluorescents i fulls en blanc.

Passada l’estona d’interacció amb el material, seiem tots en rotllana i fem posada en comú. Comuniquem allò que hem estat fent i pensant durant aquesta estona que hem compartit plegats.

Quan és el torn de l’Andreu, de P5, ensenya un paper amb tot de lletres –semblen aleatòries- i insisteix, de manera recurrent, en què li falta la M.

Penso en un post que ja vam publicar i li pregunto si ha volgut escriure algun missatge o bé posar lletres. L’Andreu confirma que només volia posar lletres i repeteix, novament, en què li falta la M.

La nena que té al costat es diu Mariona i és de P4. De tots els fulls que ha fet, ensenya aquell del qual n’està més orgullosa i diu: He fet això.

Llavors li pregunto: És un abecedari? I em contesta Sí. Només l’he fet dos cops a casa i ho volia practicar.

Acabem la rotllana tot intercanviant la resta d’experiències dels infants.

Amb els dies, retorno sobre les imatges i em serveixen per fer algunes reflexions. Penso que si hagués volgut que tots els infants d’una mateixa aula haguessin escrit un abecedari, hagués estat complicat ja que alguns encara no saben ni per a què serveixen les lletres, i d’altres, en canvi, ja en saben tot el repertori.

Aquesta mirada més pausada em permet veure que ha intercalat perfectament el groc amb el rosa, és a dir, que ha fet una seriació de colors a partir de les lletres de l’abecedari –sense que ningú li demani–

Penso, també, que em sembla que l’Andreu, arran de veure a la Mariona escriure les lletres de l’abecedari, l’ha volgut imitar, i ell també ha optat per escriure lletres. No estan en ordre alfabètic, ni és un repàs exhaustiu. Amb tot, és una escriptura que ha sorgit del propi interès de l’infant.

Les interaccions que es produeixen entre infants acostumen a ser molt més interessants del que ens semblen a primera vista.

Entradas relacionadas

Ver todo

HOLA TIÓ!

bottom of page