top of page
  • Montserrat Fons i Rosa Gil

Una experiència d’equip

Nosaltres ens trobem en ple període constructiu, en els moments de crear el que encara no tenim. S’han de fer escoles per a tots i s’han de fer, sobretot, bones escoles. Potser importa menys el nombre, que la qualitat.


Tot i ser de l’any 1934 aquesta cita de Rosa Sensat, és ben viva i actual. És una de les cites que trobareu a l’exposició Portes Obertes a l’Escola Pública del Palau Robert de Barcelona que encara podeu visitar fins el 18 d’abril. Una magnífica exposició que convida a pensar i a repensar l’escola que volem i, també, a prendre la paraula en la seva construcció. Una escola sempre en constant evolució. No us la perdeu!

Les persones de l’equip ”Aprendre a llegir i escriure” que subscrivim aquest blog hem tingut la sort de visitar-la acompanyats pel comissari de l’exposició, Joan Domènech. Tot un luxe! Hem pogut passejar i gaudir d’explicacions i comentaris que suggereix el material tan estètic i ric. No hi ha res que hi sigui en va. Tot està delicadament pensat i representat. Una cinta vermella enllaça de manera ben visible i impactant els sis àmbits en què l’exposició aprofundeix:

  • El dret a l’educació

  • L’accés al coneixement, a la cultura i a uns valors

  • Un espai i un temps per a la infància i la joventut

  • L’escola davant la societat

  • L’escola pública en el sistema

  • Pensar l’escola del futur


A tots els àmbits ressonen aspectes que ens hem plantejat potser més d’una vegada, però a l’exposició es troben bellament ordenats i mai del tot tancats o acabats. Aquest és el gran atractiu de l’exposició: la finestra oberta que obliga a compartir significats, a parlar de com ho veiem i a sentir que ens podem comprometre en la transformació de l’escola. Sens dubte és una exposició per anar-hi en grup.





Volem destacar especialment el segon àmbit, perquè planteja un dels aspectes que més uneix el nostre equip: a l’escola s'aprèn a llegir i a escriure el món. Trobem que és una manera profunda d’expressar el compromís i la responsabilitat que tenim les mestres en la formació dels infants. Es tracta d’acompanyar-los perquè aprenguin a llegir i a comprendre, a llegir i a interpretar, a llegir i a deixar-se interpel·lar, a llegir i a imaginar… tot plegat perquè tinguin les eines i el sentiment que són capaços d’escriure un món millor per a tothom.


La visita en grup ens ha permès teixir més complicitats i ha estat un reforç per a la nostra reflexió i acció, com ho vam reflectir també en el post Bon estiu, quan vam anar a veure l’exposició Per què? de la Carme Solé Vendrell . Sens dubte aquestes visites són un bon aliment per al grup i ho celebrem!






Entradas relacionadas

Ver todo
bottom of page