• Maria Gracia Arboix

JUGUEM A QUE ANEM A LA LLIBRERIA?

A través del joc simbòlic els infants representen el que viuen, el que passa al seu voltant: li busquen sentit i s’ho expliquen. Viuen i reviuen aquelles situacions que els aporten benestar o que els fan trontollar i necessiten comprendre.

Bé sabem que en els més petits és una activitat de representació bàsica pel seu desenvolupament cognitiu i afectiu.

És tenint en compte aquesta premissa com m’endinso en el procés d’acompanyar un grup de nens i nenes de 3 anys (alguns ja a punt de fer-ne 4, i d’altres que encara assaboreixen els 2!).

Avanço amb els infants deixant-me acompanyar per les històries, pels llibres i la màgia que se’n desprèn.

Ben aviat els petits i les petites reben, a través de la pell i de l’emoció, la passió que sento per les aventures narrades. Tinc la sensació que no els ho dic directament, però que, sense fer servir cap mot, les personetes amb qui comparteixo el dia a dia, llegeixen en les meves accions una predilecció especial pels llibres.

Així doncs, quan se submergeixen en el joc de fer que són pares, mares, germanes grans, germans petits, el gos o el gatet de casa, descobreixo amb sorpresa i no menys amor, que estan jugant a anar a la llibreria! Juguen a comprar llibres, els transporten en bosses cap al racó de la caseta i un cop allà els comparteixen entre els membres de la família imaginària.

Quina sensació! Dins meu comencen a aflorar un munt de pensaments. Per començar la sorpresa de pensar que transmetem molt més del que en som conscients!, després el benestar de pensar que els nens i nenes que miro amb delit senten plaer compartint històries i per acabar la convicció que el gust per la lectura i pels llibres té més a veure amb la transmissió i l’emoció que no pas amb l’obligació i la imposició.

És amb aquesta convicció, doncs, que compartim amb totes les persones que vulgueu consultar-la, la Guia de Lectura per aquest Nadal. Tot i que diuen que serà diferent estem convençudes que hi ha coses que no canvien, i una d’elles és la passió natural dels humans per compartir històries i aventures!Guia de Lectura Nadal 2020
.pdf
Download PDF • 6.59MB

Entradas relacionadas

Ver todo

2017-2020 Aprendre a llegir i a escriure

- Equip ICE de la UAB-

RSS Feed
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now