top of page
  • Hermínia Arnau, Patricia Barrera

Vols venir a llegir? Te vienes?

“Vols venir a llegir? Te vienes?”. Aquestes paraules són les que sento diàriament a les converses dels nens i nenes de la meva aula quan entrem a classe. No sempre s’aconsegueix una motivació tant alta i constant per a la lectura, per això no paro de fer-me preguntes sobre aquest fet. Reflexionant des de la distància, m’adono que l’espai que hem creat entre tots resulta molt provocador. Es tracta d’un espai que en un principi era pensat per muntar la biblioteca del nivell, però que s’ha transformat en un lloc suggerent, polivalent i distés que ha superat les meves expectatives.

La meva intenció inicial era utilitzar un espai poc aprofitat del vestíbul per dissenyar entre tots i dur a terme una ampliació de la biblioteca d’aula. Aquesta proposta va crear molta il·lusió i implicació per part de tots, tant d’altres companyes, com dels infants. Les mestres vam proposar d’acompanyar els llibres, les revistes i els documents personals, que teníem pensats per a aquest espai, d’elements que creessin calidesa, tranquil·litat i benestar, com ara catifes, cortines, coixins, cistellets amb titelles, ninos, butaques, sofàs. Tanmateix, vam suggerir a la canalla fer-se seu l’espai, aportant algun detall propi. De seguida van aparèixer plantes, dibuixos, manualitats, llibres, còmics antics, plànols de la ciutat… i, sobretot, moltes ganes d’anar-hi per passar-hi una bona estona. A poc a poc, han aparegut a diferents zones de l'escola més llocs suggerents entorn els llibres i és bonic veure la diversitat d’espais i com aquests s’han adequat a les necessitats de cada edat.

Es fa evident, que mimar els espais amb mil i un detalls, genera converses entre infants, mestres i famílies, al voltant dels materials i de les activitats que s’hi duen a terme i es va creant un clima de benestar que engresca a altres companys i companyes de l’escola a començar a innovar. Una petita llavor que, amb el pas del temps, dóna el seus fruits. La tranquil·litat, el gaudi, la il·lusió, el gust per la lectura... es van difonent per tota la comunitat.

Entradas relacionadas

Ver todo
bottom of page