top of page
  • Hermínia Arnau

Què vol dir escriure bé?

Som a l’aula de segon. Durant un moment d'escriptura per parelles, escolto una discussió entre dos nens:

- No ho estàs escrivint bé! No s'entén... Quan ens toqui llegir a la rotllana no ens enrecordarem de què hi posa i ens ho haurem d'inventar...

- Doncs té....(li passa el full al company), escriu tu ...

- Ho fem entre els dos? (replica el company tot posant el full al mig i oferint-li el llapis)

Com a mestra, a vegades és difícil no interferir en la conversa i aconsellar els infants sobre com poden resoldre conflictes. En aquesta ocasió, vaig escoltar-los intercanviar els seus punts de vista sense envair-los, observant des de la distància. L’acompanyament pacient fins al moment de rotllana amb tot el grup m’ha permès recuperar la conversa que han tingut i donar protagonisme a la discussió. Una nova pregunta sorgeix aleshores:

- i què deu voler dir escriure bé?

Disposem una estona per pensar-hi i respondre aquesta pregunta per escrit i de manera individual. Per ells no és una pregunta fàcil de respondre, conversen i se’ls veu barrinar molt abans d'escriure les idees pròpies.

Quan compartim els escrits es genera un debat sobre algunes funcions i convencions de la llengua escrita. Discuteixen, argumenten i decideixen quins aspectes són els més importants per poder establir finalment alguns criteris comuns. Els infants volen registrar els acords amb l'objectiu de tenir-los molt presents quan hagin de fer futurs escrits.

Quina evidència tan real del valor de l’escriptura per al grup!

Entradas relacionadas

Ver todo
bottom of page