top of page
  • Patricia Barrera

Biblioburro: aprenent des de l'emoció

A una de les sessions de “Contes per pensar” que fem a la biblioteca de la nostra escola, la mestra va llegir el conte Biblioburro de Jeanette Winter als alumnes de 2n. Es tracta de la història real d'en Luis Soriano, de Colòmbia, que va crear una biblioteca ambulant transportada per dos rucs, Alfa i Beto, amb la intenció d'acostar els llibres als nens/es que viuen més aïllats a les muntanyes del seu país, des de fa 20 anys.

Els alumnes van mostrar molta emoció i motivació per parlar del conte i va sorgir la idea de visitar el blog que ha creat l'autor. Des de l'àrea de castellà ens vam iniciar en el treball de la seva història, a partir de les fotografies i la informació real dels vídeos que hi apareixen.

A partir dels comentaris dels seus protagonistes, es van anar teixint converses i reflexions molt interessants, però sobretot moltes ganes d'escriure al Luis Soriano. Tots i totes es van esforçar molt per redactar petits textos a mode de cartes, petites entrevistes i contes. Li vam enviar els escrits per correu electrònic i en un parell d'ocasions vam rebre resposta d'en Luis. No us podeu imaginar amb quina il·lusió i fascinació van llegir tots les seves paraules.

La literatura va crear, sense cap mena de dubte, ponts nous per la comunicació i per la comprensió del món en el qual vivim. Es van generar emocions que no ens van deixar indiferents, a partir de la connexió entre la nostra realitat i la d'altres nens i nenes del món.

* Fragment d'un correu electrònic que vam intercanviar amb el Luis Soriano:

Entradas relacionadas

Ver todo

Março

bottom of page