top of page
  • Rosa Gil i Maria Gracia Arboix

Salut! I Per un Sant Jordi tan diferent

Vet aquí que una vegada hi havia un virus que volava tan de pressa tan de pressa com el drac de Sant Jordi i que s’encomanava més que la por. Es deia....

Aquestes paraules són un petit homenatge a algunes de les històries i dels contes que els infants de les nostres escoles han inventat o inventaran aquesta setmana, confinats a casa. I és que enguany no podrem celebrar l’estimada festa de Sant Jordi de la manera esperada, amb les roses i els llibres al pati de l’escola, a les places i als carrers. Són temps de confinament, encara que estiguem actius a casa i a la xarxa. Serà, per tant, un dia especial que celebrarem en la intimitat, però amb il·lusió i esperança.

Per això, aquest any no podrem fer-vos recomanacions concretes, tal com hem anat publicant en aquest espai web, una tria feta sovint després d’haver pogut tocar i remenar físicament els llibres. Enguany, com a alternativa, hem pensat que potser seria útil oferir-vos una tria d’alguns dels recursos que s’han anat publicant i es troben actualment disponibles a la xarxa. Us farem una recomanació de recomanacions.

Potser algunes de les propostes ja les heu descobert i potser d’altres seran una novetat. Unes conviden a la reflexió sobre el paper de la lectura en l’aprenentatge dels infants. D’altres, recomanen novetats o comparteixen recursos literaris. Algunes són més pensades per als adults, d’altres directament per als infants. Us en llistem algunes:

Reflexions interessants sobre la lectura en temps de confinament:

Espais en els quals es llegeixen o s’expliquen llibres i contes:

Webs on experts de diferents àmbits hi fan recomanacions i crítiques literàries

Que tinguem tots plegats un bon dia de Sant Jordi, i que, tan aviat com sigui possible, puguem tornar a les nostres estimades llibreries i biblioteques, espais de gaudi i de coneixement que trobem tant a faltar ara que no ens podem moure de casa.

Ah, I recordeu que, si voleu mantenir amb vida les fantàstiques llibreries del país, també podeu comprar els vostres llibres mitjançant les pàgines web de les llibreries o bé a Llibreries Obertes.

Així, quan tot passi, podrem anar a buscar els llibres que comprem i ajudarem als llibreters a aixecar les persianes!

I potser si que serà possible recuperar un Sant Jordi alternatiu el 23 de juliol! Tan de bo.

Entradas relacionadas

Ver todo

Abril... Sant Jordi... i recomanacions!

Començar el mes d’abril per mi és sempre un motiu d’alegria. Arriba la primavera, el bon temps, i Sant Jordi! Quina il·lusió, quin dia...

bottom of page