top of page
  • Mireia Pérez Peitx

I com passar l’estona?

Un fet històric, com el tancament temporal de les escoles, ha capgirat la rutina de moltes famílies que han hagut de buscar solucions amb rapidesa. Part de l’alumnat, el passat dijous 12, va marxar a casa carregat de deures. Com que moltes famílies han preguntat què poden fer aquests dies a casa, a continuació, trobareu dues recomanacions relacionades amb la lectura i l’escriptura.

Una primera idea és aprofitar aquests dies fora de la quotidianitat per fer un diari. Mireu l’exemple que ens envia la Marta. L’excusa ha servit per decorar la portada de la llibreta, decidir un títol i començar a fer entrades diàries per fer un relat dels fets. Fixeu-vos que, a més, ha tingut l’art de convertir la situació en una aventura digna de ser narrada.

Amb aquest tipus de proposta afavorim una expressió lliure, que pot fer qualsevol infant des de la seva capacitat d’escriptura.

La segona proposta que us fem és que els adults llegeixin per als infants. Si recordeu alguna novel·la que us va agradar de petits, pot ser un bon moment de recuperar-la. Penseu que allò més important és regalar una lectura plaent, per tant l’èmfasi estarà en l’estona compartida i en la conversa que es produeix abans, durant i després de la lectura.

A gaudir de les lectures!

PD: Havíem seleccionat tres webs amb recomanacions interessants (Gretel, Garbell i Faristol) però la celeritat dels fets ha complicat la possibilitat d’accedir a segons quines lectures, per tant, que bonament cadascú faci el que pugui. Molts ànims!

Entradas relacionadas

Ver todo

HOLA TIÓ!

bottom of page