top of page
  • Rosa Gil, Montserrat Fons i Mireia Pérez Peitx

Bon estiu!

Amb aquest post ens acomiadem del curs 2017-2018 que ha estat extraordinari en molts aspectes. Hem iniciat aquest blog i hem aconseguit mantenir el nostre repte de publicar una entrada setmanal. També ha estat un any en què hem pogut gaudir d’unes jornades que hem valorat de manera molt positiva. Finalment, ha estat un any en el qual el grup ha crescut i s’ha enriquit amb les aportacions de tots i cada un dels membres.

Abans d’acomiadar-nos volem compartir amb vosaltres una recomanació, l’exposició PER QUÈ? de Carme Solé i Vendrell del Palau Robert de Barcelona. Una exposició en què podreu gaudir d’un recorregut vital tant de la persona com de l'artista. La seva comissària ha estat l'experta en literatura infantil Teresa Duran i ha comptat també amb l'assessorament del cantautor i escriptor Jaume Escala.

L’exposició ens va motivar als membres de l’equip a compartir la lectura de l’àlbum il·lustrat Els nens del mar[1], amb infants de les escoles on treballem. És un llibre que sacseja i que commou, però això permet connectar amb experiències i sensibilitat distintes. Una meravella de proposta! Després de la lectura del llibre (text i imatges) i de les converses posteriors, es va convidar als infants que volguessin a dibuixar tot allò que els hagués agradat o commogut.

Doncs bé, la proposta ha donat peu a que alguns infants fessin reflexions profundes relacionades amb la vida com la de l’exemple següent:

A la vegada que, a d’altres, els va oferir un espai d’interpretació molt més literal:

I és que, com llegim en un fragment de l’exposició, “Hi ha monstres que viuen als contes, però n’hi ha d’altres com la fam, la guerra, el maltractament o l’esclavatge, que viuen en la realitat diària d’infants d’arreu del món.

L’exposició ens va servir per gaudir plegades de l'estètica de l’obra de Carme Solé, per constatar, una vegada més, la importància d’oferir qualitat artística als nostres nens i nenes i també per compartir el missatge que l’autora ens ha volgut comunicar: Cal defensar els drets dels infants

Ara sí. Us diem adéu i fins el curs que ve. Us oferim novament les recomanacions literàries que prepara la Maria Gracia.

Molt bon estiu i molt bones lectures!

[1] Escala, Jaume; Solé Vendrell, Carme (1991) Els nens del mar. Barcelona: Corre la voz

Entradas relacionadas

Ver todo
bottom of page